Nieuws

Manden van de Ghana Werkgroep bij (H)art & Kado (24/11/20)

Net als twee jaar geleden werken de Ghana Werkgroep en (H)art & Kado samen om met de verkoop van deze manden de vrouwen in Noord Ghana te steunen.

Rex Asanga uit Ghana, die al 20 jaar samenwerkt met de Ghana Werkgroep, was eind 2019 op bezoek in Roden en bracht toen een grote hoeveelheid manden mee. Het vlechten van deze manden is een van de belangrijkste activiteiten voor vrouwen in Noord Ghana als zij een microkrediet hebben gekregen. Al jarenlang levert dit extra inkomsten op voor grote groepen vrouwen. Het maken van een mand is ongeveer een week werk.

Verkoop van de manden is niet altijd gemakkelijk want de concurrentie is groot. Zij zijn dan ook erg blij als er een ander afzetgebied in beeld komt. De vrouwen ontvangen een eerlijke prijs voor hun werk.

Het zijn unieke handgeweven manden die prima te gebruiken zijn voor het opbergen van allerlei spullen of als boodschappentas. Je betaalt € 20,- voor een mand. Naast de manden worden er ook nog wat andere artikelen uit Ghana aangeboden.

Vrijdag 27 en zaterdag 28 december ben je van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom. Wie weet vind je een mooie mand voor jezelf of een leuk cadeau voor Sinterklaas of Kerst!

Een nieuwe naam, dezelfde doelstelling! (25/05/20)

Het was begin maart.

We hadden een nieuwe naam voor de winkel bedacht en hadden er zin in om die te onthullen. We keken ernaar uit om er samen met jou een klein feestje van te maken. En toen deed ineens het coronavirus zijn intrede.

Op dat feestje zult je nog even moeten wachten maar de nieuwe naam is inmiddels op de gevel gemonteerd.

Waarom een nieuwe naam?

Vorig jaar hebben wij de indeling van de winkel veranderd om alle producten zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. We hebben toen een kleiner deel ingeruimd voor traditionele wereldwinkel producten en een groter deel voor producten met een eigentijds en duurzaam karakter.

Bij deze veranderingen past een nieuwe naam:

Waarom (H)art & Kado?

Onze naam bestaat eigenlijk uit drie woorden, Hart, Art en Kado.

Hart: Wij hebben hart voor de mensen die de producten maken die wij in onze winkel verkopen. Mensen overal ter wereld die wij willen helpen om een beter bestaan op te bouwen.

Art: De artikelen die wij verkopen zijn stuk voor stuk kunstwerken die vrijwel allemaal met de hand zijn gemaakt.

Kado: Wij willen duidelijk maken dat we een cadeauwinkel zijn.

Wij zijn ervan overtuigd dat ook jij hart hebt voor onze producenten en daarom bij ons koopt.

Wij verruimen onze openingstijden. (30/04/20)

De winkel is open op dinsdag t/m donderdag van 13.30 tot 17.00 uur en vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.

Wij hebben maatregelen getroffen om jou zo gastvrij en veilig mogelijk te kunnen ontvangen.

Natuurlijk kun je ook nog steeds een bestelling plaatsen.

Pakketjes voor de voedselbank in Roden. (03/04/20)

Sjaal met Verhaal kwam met de volgende oproep:
“Welke door het coronavirus gesloten, (wereld)winkels willen hun onverkoopbare beperkt houdbare (paas)producten schenken aan één of meerdere lokale (zorg)instellingen?
Wij van Sjaal met Verhaal hebben nog wat paasdecoratie liggen waar we afscheid van willen nemen. Het lijkt ons een goed idee om dit geheel kosteloos ter beschikking te stellen.”

Wij vonden dit een prachtig initiatief!

Daarom hebben wij (paas)chocolade en andere producten die tegen de houdbaarheidsdatum zitten uit onze schappen gehaald en dit samen met de producten van Sjaal met Verhaal ingepakt voor de voedselbank in Roden.