Nieuws

5 oktober 2021
Uit De Krant: man/vrouw met de hamer

Nicole Postma, voorzitter Wereldwinkel Roden

Sinds mei van dit jaar ben ik voorzitter van de Wereldwinkel Roden. Ik zat wat te Googelen op internet en per toeval kwam ik de vacature tegen. Ik heb altijd al iets met de Wereldwinkel gehad. Kwam er vaak als kind, samen met mijn moeder. Ik had nog wat uurtjes over dus dit kon er mooi bij. Bovendien ben ik behoorlijk ‘groen’ ingesteld. Ook ben ik penningmeester van Ondernemers Netwerk Peize (ONP) en heb mijn eigen bedrijf in ondersteuning op secretarieel en administratief gebied en een coaching praktijk in rouw en relatie. Vanuit een fulltime baan als directie secretaresse en management assistente ben ik tien jaar geleden wegens gezondheidsredenen uit het arbeidsproces geraakt. Nu werk ik voor mezelf zodat ik mijn eigen tijd kan indelen. De Wereldwinkel was de afgelopen periode onaardig bestuurd. Wel werd er iets teveel gekeken naar wat het bestuur zelf wilde en minder naar wat de klant wil. Wat is gewenst in deze tijd? Zijn we er alleen om derdewereldlanden te ondersteunen of kijken we ook naar ecologische, biologische of circulaire producten uit onze eigen omgeving om die in het assortiment op te nemen? Ook het werk van lokale kunstenaars zou daar goed op aansluiten. Daarnaast willen we meer naar buiten treden, meer zichtbaar zijn. Een actievere en modernere marktbewerking is het plan. Zo zijn we op dit moment bezig om een nieuwe Facebookpagina op te tuigen. De Wereldwinkel is een klein tijdje stuurloos geweest. De vorige voorzitter vertrok iets eerder dan verwacht naar haar geboorteland. Gelukkig beschikken we nu weer over een volwaardig bestuur waaraan ook een afvaardiging van de winkelmedewerkers is toegevoegd. Ook is er een nieuwe winkelcoördinator aangesteld. We zitten overigens nog te springen om winkelmedewerkers. Een paar zijn door de coronacrisis of leeftijd gestopt. We zien een duidelijke vergrijzing in ons bestand. Er is inmiddels een vacature opgesteld die we op verschillende plekken (onder andere huisartspraktijken) hebben verspreid. Ook goed om te vertellen: we zijn van plan een deel van onze winkel te verhuren. Dus mocht iemand iets hebben dat aansluit bij onze producten, dan komen we graag in contact. Wie belangstelling heeft kan mailen naar bestuur@wereldwinkelroden.nl.’

Een nieuwe naam, dezelfde doelstelling! (25/05/20)

Het was begin maart.

We hadden een nieuwe naam voor de winkel bedacht en hadden er zin in om die te onthullen. We keken ernaar uit om er samen met jou een klein feestje van te maken. En toen deed ineens het coronavirus zijn intrede.

Op dat feestje zult je nog even moeten wachten maar de nieuwe naam is inmiddels op de gevel gemonteerd.

Waarom een nieuwe naam?

Vorig jaar hebben wij de indeling van de winkel veranderd om alle producten zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. We hebben toen een kleiner deel ingeruimd voor traditionele wereldwinkel producten en een groter deel voor producten met een eigentijds en duurzaam karakter.

Bij deze veranderingen past een nieuwe naam:

Waarom (H)art & Kado?

Onze naam bestaat eigenlijk uit drie woorden, Hart, Art en Kado.

Hart: Wij hebben hart voor de mensen die de producten maken die wij in onze winkel verkopen. Mensen overal ter wereld die wij willen helpen om een beter bestaan op te bouwen.

Art: De artikelen die wij verkopen zijn stuk voor stuk kunstwerken die vrijwel allemaal met de hand zijn gemaakt.

Kado: Wij willen duidelijk maken dat we een cadeauwinkel zijn.

Wij zijn ervan overtuigd dat ook jij hart hebt voor onze producenten en daarom bij ons koopt.