Recepten met Pad Thai Noedels

 

Noodles king sobaChampignons met Pad Thai Noedels en kokosmelk
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.

Ingrediënten:
500 gram Pad Thai Noedels, tarwe- en glutenvrij*
400 gram champignons
100 gram shii-takes
100 gram oesterzwammen
1 blik Fair Trade Original Kokosmelk*
2 eetlepels currypasta (Patak of Thai: rood of groen afh. van eigen smaak)


* te koop bij Wereldwinkel Roden

Bereidingswijze ( ca. 15 minuten):
Snijd de champignons, shii-takes en oesterzwammen in plakjes of stukjes.
Verhit olie in een wok en roerbak de paddenstoelen in ca. 5 minuten.
Voeg de Fair Trade Original Kokosmelk en de currypasta toe.
Verwarm het geheel nog ca. 5 minuten door.
Kook ondertussen de Thai noedels in 3 minuten gaar in kokend water.

Laat de noedels uitlekken.
Verdeel de noedels op 4 borden en schep het paddenstoelenmengsel erop.
Tip: Lekker met een groene salade.

 

Noodles king soba

Pad Thai noedels met roergebakken garnalen 
Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
olie
2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
2 theelepel sambal oelek
2 paksoi, in stukjes gesneden
500 gram (grote) gepelde garnalen
3 eetlepels ketjap manis of sojasaus
3 eetlepels zoete chilisaus
250 gram Pad Thai noedels, tarwe- en glutenvrij. *

* te koop bij Wereldwinkel Roden

Bereidingswijze (ca.15 minuten):
Verwarm de olie in een wok.
Voeg sambal en knoflook toe als de olie warm is en bak ca. 1 minuut.
Voeg de paksoi toe en roerbak de paksoi gaar.
Voeg de garnalen toe en verwarm tot de garnalen gaar (roze) zijn.
Giet de sojasaus en chilisaus erdoor en roer alles goed door.
Kook de Pad Thai noedels gaar in kokend water.
Giet de noedels af als ze gaar zijn.
Verdeel de noedels over 3-4 borden en schep de paksoi-garnalensaus erbovenop.

 

Noodles king sobaGebakken Pad Thai Noedels op z’n Thais
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
250 gram Pad Thai noedels *
2 teentjes knoflook
1 theelepel sambal
3 bosuitjes
30 g cashewnoten
6 eetlepels olijfolie
200 gram tofu (biologisch)
1 pak Thaise groentemix (400 gram)
1 theelepel tabasco
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel gemberpoeder

* te koop in  Wereldwinkel Roden

Bereidingswijze ( ca. 20 minuten):
Kook de Tibetaanse noedels in 3 minuten gaar in kokend water. Pel de knoflook. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringetjes. Hak de cashewnoten grof. Snijd de tofu in kleine blokjes. Verhit in een grote pan de helft van de olijfolie en bak hierin de tofu in ca. 4 minuten goudbruin. Schep de tofu uit de pan. Verhit de rest van olie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de sambal, Thaise groentemix, tabasco, sojasaus en gemberpoeder toe en roerbak alles ca 5 minuten. Voeg de noedels en tofu toe en schep voorzichtig om.

Verwarm het geheel in ca. 3 minuten door. Verdeel de noedels over vier grote kommen en garneer iedere kom met bosui en cashewnoten.